Archive | Quote RSS feed for this section
Quote

Reacties op mijn afscheid van de Vlaamse beweging

Wat mij betreft, ik verlang aan de Vl. beweging geheel vreemd te blijven: ik kan een beter gebruik maken van mijn tijd.
MacLeod

Dus inmiddels zitten we een paar weekjes verder en de reacties zijn binnengestroomd. Eerlijk gezegd, verbazingwekkende reacties, het ziet ernaar uit dat mensen waar ik het totaal niet van had verwacht akkoord zijn met dat de keizer geen kleren draagt. En dat naast degenen waarvan ik wel wist dat ze mijn standpunten deels delen. Dat […]

Quote

Een anti-apologetische uithaal

Het volk, het collectief dat de natie constitueert, zijn de productieve klassen (links) die zich met de natie identificeren (rechts), de synthese van links van de arbeid en rechts van de moraal. De nationalist is dan ook hij die in het aanzicht van het mondialisme de slagkracht terugvindt door herbronning. Door de bewuste verworteling van zijn authenticiteit met wat de totaliteit van de natie is, inclusief het verleden, kan hij zich als de legitieme (constant evoluerende) voortzetting van elke generatie beschouwen.
Thierry Vanroy

Het is alweer even dat ik iets geschreven heb. Ik wil hier dan ook twee zaken combineren, die aan de basis van deze blog en mijzelf liggen: anti-islamofobie & anti-apologetisch. Ik ga nu gewoon grofweg stellen hoe het is en er eens geen doekjes om winden. Anti-islamofobie: zie video van Tariq Ramadan, een icoon die […]

Quote

De Federal Reserve zet de rente op nul… ZIRPedidoodah!

To promote the ongoing economic recovery and to help ensure that inflation, over time, is at levels consistent with its mandate, the Committee decided today to keep the target range for the federal funds rate at 0 to 1/4 percent. The Committee currently anticipates that economic conditions--including low rates of resource utilization and a subdued outlook for inflation over the medium run--are likely to warrant exceptionally low levels for the federal funds rate at least through mid-2013. The Committee also will maintain its existing policy of reinvesting principal payments from its securities holdings. The Committee will regularly review the size and composition of its securities holdings and is prepared to adjust those holdings as appropriate.
Ben Bernanke's FEDeral untouchables

En ook nog een citaat van mij, de avond voor deze statement: “China is geen filantroop” En iemand moet Bernanke duidelijk maken dat Amerika geen Japan is.

Quote

Voorproefje voor aankomend artikel

But, if constructing the future and settling everything for all times are not our affair, it is all the more clear what we have to accomplish at present: I am referring to ruthless criticism of all that exists, ruthless both in the sense of not being afraid of the results it arrives at and in the sense of being just as little afraid of conflict with the powers that be.
Karl Marx
Quote

De (euro) Wever

BTW : dat lokaal parlement is in feite overbodig. Sinds het wegvallen van de binnengrenzen is het Europa dat de dienst uitmaakt. En ons land is net als de andere lidstaten een ‘provincietje geworden waar de lokale ‘denkers’ ook wat theater mogen spelen.
Dirk
Quote

Kennis in moderne tijden

In een tijdperk waarin de media ontelbare stukken dwaasheden uitzendt, wordt de belezen mens niet meer bepaald door wat hij weet, maar door wat hij niet weet.
Nicolás Gómez Dávila

Een doordenkertje!