Over De Geur van de Roos

Waarom deze blog?

Met de idee om een nieuwe denkstijl te ontwikkelen, ben ik de geur van de roos begonnen. Dit is mijn creatief slagveld, dit is mijn leven. Mijn blogposts zijn de geur van de roos, waarmee ik lezers de ogen wil openen voor de verborgen realiteit in al haar pracht. Welkom in mijn creatieve studio.

Jij nazi-ideoloog!

Het is welletjes geweest, ik wil niet meer verkeerd begrepen worden. Het is belangrijk dat men weet waar ik voor sta, maar ook waar ik zeker niét voor sta!

Doorgaans schrijf ik zeer objectieve en wetenschappelijk verantwoorde uiteenzettingen over behoorlijk droge kost zoals OTC-derivaten. Dit valt niet te verwaarlozen en ik merk dat ik hier ook een verschil maak. Maar hierdoor is men mij als objectieve materialist gaan zien, met tot gevolg absurde, kwetsende en schadelijke associaties om mij verwerpelijke overtuigingen mee aan te meten.

En toch ben jij een nazi!

Het hele gedoe rond mijn persoon ben ik zo beuh geworden dat ik de grootste schuimbekkers bijna een proces aan de broek heb gehangen. Mijn advocaat heeft me echter tegengehouden, als ik hierop zou door blijven hameren, dan zouden zij dat immers ook doen, terwijl ik er juist niet mee geassocieerd wil worden. In de plaats heb ik gewoon besloten de zaak te berusten. Voor zover er ook maar iets waar is van wat zij over mij schrijven, ik ben ondertussen behoorlijk gegroeid. Als zij de hersencellen ontbreken om mijn persoon menselijk te benaderen, dan zegt dat iets over hoe zij blijven steken in hun etterende onvolwassenheid.

Ik geef geen apologie meer, dat zij maar ter  plekke bljiven trappelen, dan kan ik mijn ding doen. Voor wie toch nog iets uitgeklaard wil, contactgegevens onderaan.

De geur van de roos?

Ik wil mijzelf als mens laten openbloeien voor de wereld, daarom deze filosofische invalshoek, die gebaseerd is op de betekenis van de roos in de soefi mystiek. De geur van de roos staat voor de vierde en laatste fase die volgelingen kunnen bereiken (de “Haqiqa”).

Haqiwat?

Hoewel het concept (terecht) moeilijk uit te leggen valt, komt het neer op het ervaren van de werkelijkheid zoals deze is. De werkelijkheid ligt immers niet louter in de fysieke wereld met al haar menselijke beperkingen, enkel wie er voorbij kan kijken, bereikt een hoger bewustzijn.

Ben jij zo’n soefi?

Hoewel de islamitische mystiek mij interesseert, ben ik geen ingewijde. Mijn moeder was lid van de Gurdijeff-beweging, dus hebben we redelijk wat boeken over het universalistische soefisme. Die lees ik, maar daar gaat de blog eigenlijk niet over.

Ik hoop dan ook dat soefi’s die dit zouden lezen, geen aanstoot nemen aan dat ik dit concept als thema heb genomen. Voor zover ik ze ken, denk ik ook niet dat dit een probleem zal zijn.

Moslimvriendje!

Zij die aanstoot nemen aan dat ik een islamitisch thema kies voor mijn blog, hoop ik de ogen te kunnen openen voor de schoonheid. En er is ook in de islam veel schoonheid, maar daar sluiten we onze ogen voor blijkbaar. Voor wie?

Nu is het niet dat dit thema centraal staat in mijn leven. Maar ik zie het als een politieke en morele plicht vanuit mijn standpunt islamofobie te counteren, dus zal dat sowieso een van de terugkomende thema’s zijn. Het stoort mij dat de Dewinters en Wilders van deze wereld zonder tegenstand hun demagogie kunnen spuien, alsof de nieuwe kruistochten nakend zijn. En blijkbaar ben ik een van de weinigen die bereid is hier iets aan te doen in de Nederlandse taal, zonder daarmee een “blauwogige rassenverrader van een bekeerling” te zijn.

En toch ben jij een kankermoslimvriendje!

Ik ben geen moslim, maar ik heb wel respect voor iedereen die zijn geloof serieus neemt. Ik voel mij niet aangesproken tot enggeestig de ontdekking van andere stromingen te vermijden. Ik geloof ook niet in de koortsachtige secularisering, als je ergens in gelooft, dan is dat iets om rekening mee te houden.

Ja ja, maar waar ga je het nu concreet over hebben?

Je bent hier ongetwijfeld op beland omwille van mijn politieke leven. Aanvankelijk was mijn idee gewoon een goede balans te maken, maar ondertussen merk ik dat vooral mijn politieke schrijfsels over islam de lezers interesseren. Dat is dan ook de toepasselijke hoofdfocus van deze blog.

Thierry Vanroy anime lookalike

Niet zo snel! Ik heb nog een vraag!

Vraag maar raak, zo gewild zal ik mijn antwoorden zelfs publiceren!

Thierry Vanroy anime lookalike