Video

Sjeik Imran Hosein over christenen en moslims

Sjeik Imran Hosein is een Soefi-geleerde die bekend staat om zijn werk in,  kort samengevat, wat telt. En daarmee bedoel ik dan vooral het zwaar onderbelichte thema van Riba, of woeker. Maar daarnaast brengt hij ook op bijzonder eloquente wijze ellenlange spreekbeurten over van alles en nog wat. Tokkel zijn naam maar eens in Youtube. En voor wie bij geestelijke geleerden altijd aan schuimbekkers denkt, Sjeik Hosein heeft bovendien een goed gevoel voor humor.

In deze podcast (eens wat anders)  heeft hij het over de gezamenlijke toekomst van christenen en moslims, waarin hij de recente gebeurtenissen in de wereld in context plaatst en er een oproep tot traditie aan hangt.

Hij heeft het onder andere over het “Einde van de Geschiedenis” en hoe dat verschilt van het “Einde der Tijden”. Dat is in mijn ogen ook het verschil tussen het concept van Fukuyama en dat van Traditie. Dus, de volgers van Fukuyama of die van de Traditie?

Wie zal de Geschiedenis beëindigen?

2 Responses to “Sjeik Imran Hosein over christenen en moslims”

 1. Rumsfeld
  16 april 2012 at 15:49 #

  Thierry, Mark Glenn van TUT is inderdaad een geweldige host. Hij zegt alles meestal to the point, zonder omwegen maar nooit vulgair. Hij, zijn co-hosts en gasten zijn steeds van een zeer hoog nivo. Soms zijn de uitzendingen ‘iets te katoliek’ naar mijn goesting, als ie weer eens aan het doorbomen is over ‘the book’ heb ik het na een half uur wel gehad. Maar dat wordt dan weer ruimschoots gecompenseerd door de parate kennis en inzicht in de recente gebeurtenissen in het Midden Oosten en de smerige rol van Israel daarachter.
  Zeer goede keuze, zo iemand zouden we hier ook goed kunnen gebruiken.

  Met vriendelijke groeten, Donald

  • Thierry Vanroy
   16 april 2012 at 17:04 #

   Ach, ik heb in een gesloten hoofdstuk van mijn verleden nog radiohost gespeeld met soortgelijke onderwerpen, maar dat was eigenlijk in de verkeerde kringen. Uiteindelijk blijft het mijn ambitie een genre semi-professionele webtelevisie op te zetten, maar in de tussentijd ben ik al blij met dat podcasts het voorlopig nog goed doen, al moet het dan in het Engels.

   En Mark Glenn is inderdaad zeer bedreven in wat hij doet. Ik vind het nog niet eens zo erg dat hij vaak naar het christendom verwijst, dat zouden meer mensen moeten doen als ze toch beweren ergens in te geloven. Bovendien, in Amerika maakt dat hem alleen maar des te meer controversieel, gezien zijn standpunten, heheh.

   Nu heb ik zijn podcast wel uit een X-aantal youtubevideo’s gekozen die over ongeveer hetzelfde gingen, ik wilde de focus op Sjeik Hosein leggen eerder dan Mark Glenn, deze zorgde vooral voor de (vaak nodige) overbrugging, vandaar. Al staat Mark Glenn ook nog wel op mijn to-do list, hoor. 😉

Leave a Reply