Video

Caroline Fourest & ULB krijgen lik op stuk!

Caroline Fourest, provocatrice extraordinaire, islamofoob en
reactionair feminist, met onder meer een lasterlijke biografie van
Marine Le Pen op haar conto, hoopte onder neoliberale vrienden een
‘debat’ over ‘extreemrechts’ te houden.

De ULB/VUB heeft de reputatie pertinent sprekers te weigeren die niet in hun vakje passen, het moet dan ook niet verbazen dat hun voormalige rector deze eenzijdige pseudo-intellectuele bacchanaal modereerde.

En het is dan ook potsierlijk wanneer ze de vermoorde onschuld uitschreeuwen, wanneer hun debat verstoord wordt door moslims. Niets tegen op vrij debat, voor alle duidelijkheid, daar is niet genoeg van in dit land. Maar de ULB/VUB doet daar simpelweg niet aan, dus dan moet je al de harde middelen inzetten (zoals ik nu ook genoodzaakt zie, maar dat is een ander verhaal). De hypocrieten zitten daar van voor. Het wordt pas echt sappig wanneer men erachter komt dat deze actie door Souhail Chichah opgezet is, zelf medewerker aan de bewuste universiteit! Moedig!

Een ondemocratisch, haatdragend en manipulatief debat, verstoord omdat er geen andere mogelijkheid gelaten wordt door deze ‘democraten.’ En je weet hoe laat het is wanneer het hele Franstalige politieke establishment het vervolgens met man en macht veroordeelt. Ik zou de heer Chichah wel eens willen ontmoeten, want volgens mij heeft hij de verkeerde vrienden. En ik zou hem het zeker eens willen zien opnemen tegen Fourest, maar mevrouw heeft de reputatie zulke confrontaties te vermijden, zoals haar Calimero-optreden die avond.

Eigen schuld, dikke bult!

Overigens, het ironisch gebruik van boerka’s in deze actie kan ik stukken meer smaken dan het wanvertoon van dochter Dewinter.

No comments yet.

Leave a Reply