Quote

Een anti-apologetische uithaal

Het volk, het collectief dat de natie constitueert, zijn de productieve klassen (links) die zich met de natie identificeren (rechts), de synthese van links van de arbeid en rechts van de moraal. De nationalist is dan ook hij die in het aanzicht van het mondialisme de slagkracht terugvindt door herbronning. Door de bewuste verworteling van zijn authenticiteit met wat de totaliteit van de natie is, inclusief het verleden, kan hij zich als de legitieme (constant evoluerende) voortzetting van elke generatie beschouwen.
Thierry Vanroy

Het is alweer even dat ik iets geschreven heb. Ik wil hier dan ook twee zaken combineren, die aan de basis van deze blog en mijzelf liggen: anti-islamofobie & anti-apologetisch. Ik ga nu gewoon grofweg stellen hoe het is en er eens geen doekjes om winden.

Anti-islamofobie: zie video van Tariq Ramadan, een icoon die ik al eerder heb gesteund en zal blijven steunen. Net zoals mijn idee waar de plaats van islam in de wereld ligt, waarvoor ik steun en vrede vind bij moslims, niet-moslims en vooral bij mijzelf. Voor wie die positie nu nog niet weet, hier is nogmaals mijn persoonlijk manifest. Het was voor mij een overwinning toen prof. dr. Ramadan aangesteld werd aan de Universiteit Leiden, geen teken van islamisering, maar een teken van verzet en van barsten in het systeem.

Anti-apologetisch: sinds kort is er een nieuwe website van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (solidarisme.be). Ja, ik ben daar actief. Ja, ik schrijf daar en ik voer mee acties. Ja, ik ben voor vrijwillige remigratie, ik heb dat in mijn manifest uitgelegd en dit manifest heb ik met sleutelfiguren van het N-SA besproken. Hier zit geen dubbele bodem in en dit is niet etnisch gemotiveerd. Vrijwillige remigratie, democratie, gelijkheid en verzoening. Vat dat mij samen? Neen. En men moet mij niet in een hokje duwen met de liberale populisten van het Vlaams Belang of de racisten (verdoken of niet) van in en buiten de Vlaamsnationalistische beweging. Ik ben geen etnisch nationalist, dat blijft een heikel punt, laat mij dan ook nogmaals uit mijn manifest citeren:

“Het volk, het collectief dat de natie constitueert, zijn de productieve klassen (links) die zich met de natie identificeren (rechts), de synthese van links van de arbeid en rechts van de moraal. De nationalist is dan ook hij die in het aanzicht van het mondialisme de slagkracht terugvindt door herbronning. Door de bewuste verworteling van zijn authenticiteit met wat de totaliteit van de natie is, inclusief het verleden, kan hij zich als de legitieme (constant evoluerende) voortzetting van elke generatie beschouwen.”

Duidelijk? Deze definitie is exhaustief voor mij. Niet iedereen begrijpt dit, maar tenminste bij het N-SA weten zij dit, begrijpen zij dit en aanvaarden zij dit. En het N-SA zijn de grote racisten? Kom nu, het is de enige plaats waar ik nog welkom ben! Ik wil mij niet vergoeilijken, ik wil alleen stellen hoe ik ben en hoe men mij te aanvaarden heeft. Het is te zot voor woorden dat het gebrek aan aandacht de meest idiote vooronderstellingen over mij heeft doen ontstaan. Ik zeg het hier nu, op minder dan een pagina. Absorbeer het, alstublieft.

(En vraag mij in vredesnaam niet of ik een zwartje wil, ik sta al 5 jaar zonder vriendin wegens gebrek aan tijd dus heb wat medeleven.)

Voor het overige, raad ik iedereen aan solidarisme.be te volgen. Ik en anderen zoals ik gaan daar regelmatig updates zetten over de actualiteit. Een aanrader! En oordeel verder zelf. (Of nodig mij uit voor debat, als je het er niet mee eens zou zijn.)

Om de dingen samen te brengen, er is genoeg apologetisch gedrag, vooral in Vlaanderen. Wanneer ik tegen moslims zeg dat zij afstand van de clowns van Sharia4Belgium moeten nemen, bedoel ik dat niet in de zin van “bewijs dat je compatibel kan zijn aan het liberale Westen”, dan bedoel ik “zeg dat ze naar de maan kunnen lopen, zeg dat je daar niets mee te maken hebt en zeg dat zij die dat in je schoenen willen schuiven hun grote bek dicht hebben te houden.”

En als ik zeg dat ik sociaal links en rechts van de waarden ben, dan ga ik niet verantwoorden wat mijn seksuele voorkeur is, een ideaal is geen datingservice en vooral in een regio als Vlaanderen moet je, als je smaak hebt, maar wat blij zijn met de diversiteit in de wereld.

Om op een lichte noot te eindigen, dames (abbronzato tutto l’anno of niet), mijn contactgegevens staan onder ‘contact’ op deze blog.

No comments yet.

Leave a Reply