Afbeelding

Alle schuld aan Europa!

Gezien in Brussel.

Goh, als je het toch zo vriendelijk vraagt (en niet toevallig aan een zwaarbewaakt station aan een zwaarbewaakt Europees Parlement)…

Financiële crisis

Je lanceert een munt voor een economie die niet bestaat in de hoop dat die uiteindelijk zal bestaan en dat in ieders belang. Je neemt ondertussen klakkeloos de Amerikaanse financiële versnellingstruukjes van de laatste 10 jaar over. Je doet geen enkele vorm van pro-actief beleid, de enige reden om een eigen munt te hebben. Moet ik verdergaan?

Sociale uitsluiting

Ja, hoe staat het met onze sociale verworvendheden sinds de invoer van de EUR? Van wat voor strekking zijn al die eurocratische eurofielen? Zelfs het land dat het meeste voordeel bij de EU heeft gehad, Duitsland, buit alsnog haar bevolking uit (Hartz IV en de ‘nepjobs’ is de laatste van die fraaie verwezenlijkingen).

Automobielcrisis

Oh, niet de schuld van Europa dat Opel hier gesloten is en in Duitsland op volle toeren draait? Niet de schuld van Europa dat de Europese regels aanmoedigen tot uitvoer van je fabrieken maar het omgekeerde verbieden?

Melkcrisis

Melkcri… Melkcrisis???!!! Is dat het beste wat ze als opvuller voor die rechterkant konden bedenken?! DE HELE EUROPESE AGRICULTUUR STAAT IN DE FIK! En is het niet door Europese regelgeving dat die subsidies op melk worden afgeschaft, zonder de steun aan import van melk buiten Europa op te geven?!

Straks gaan die volautomatische geweren waarmee ze staan te pronken aan station Brussel-Luxemburg niet voldoende zijn als ze zo arrogant blijven doen.

Maar ik zal gul zijn, het is inderdaad niet alleen de schuld van Europa, dat is inderdaad te makkelijk.

Ik kan nog wel een paar schuldigen bedenken.

No comments yet.

Leave a Reply