Afbeelding

Natte zomer bedreigt mijn planten!

Wie zich nog mijn blogpost over de lente kan herinneren, intussen is het weer een stuk minder fraai geweest voor tuinieren als hobby/dwangarbeid te hebben (zacht uitgedrukt).

Op zich valt er over regen genoeg te klagen, zoals wandeltoeristen die dan maar hun tijd doden met Yahtzee. Maar hier is iets waar dat soort mensen weer niet mee geconfronteerd worden: potplanten die verzuipen!

Tot mijn moeder haar idee van de plantparaplu door iemand uitgevonden wordt, is het dus tijd voor wat ouderwetse creativiteit. Dus bij deze mijn oplossing: zwiep ze allemaal onder een tafel en trek er een groot zeil over!

Kwakkelzomer, eat your heart out! (En blijf van mijn plantjes af!)

(Overigens krijgen de grondplanten het ook zwaar te verduren. de wortels zijn naar boven komen drijven, wat me aanspoort volgend jaar gewoon waterlelies te zaaien en mij al die moeite te besparen.)

No comments yet.

Leave a Reply