Video

Interview met voormalig Frans PS lid

Ik had beloofd op deze blog vooral wat tegenwicht op de islamofobie te brengen, maar door de actualiteit die bij mijn professionele leven aansluit, heb ik me een beetje laten gaan in het financiële bloggen. (Al was het niet zo lang geleden dat ik Tariq Ramadan nog verdedigde.)

Om het daarmee niet te overschaduwen (al heeft deze blog geen specifieke niche buiten de beruchte me, myself and I), kan ik dit (Franstalig) interview aanraden. Omar Djellil is een voormalig lid van de Franse Parti Socialiste en hij is opgegroeid in de beruchte Banlieues. Hij heeft ook Jean-Marie Le Pen ontmoet, wat een breekpunt voor hem was.

Wat je vooral in dit interview kan merken, is hoe zo iemand zijn overtuiging niet wijzigt, maar juist overstijgt met een superieure analyse. En deze overstijging verdedigt hij vervolgens met gepast enthousiasme.

Kan ik me bij aansluiten. Al bedoel ik daar niet mee dat de belachelijke leugens van trotskisten over mij ook maar ooit een graantje waarheid bevat hebben, wel integendeel. Van mening veranderen is enkel voor pragmatische redenen in mijn ogen. Pas wanneer je een mening kan overstijgen met enthousiasme en strijdlust, dán is je mening oprecht in mijn ogen.

In dit interview zit ziel, net als in mijzelf en wat ik schrijf op deze blog.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Schijnheiligheid? Of draagt de keizer werkelijk geen kleren? | De Geur van de Roos - Thierry Vanroy - 16 januari 2012

    […] En als definitief antwoord, twee woorden: Omar Djellil. […]

Leave a Reply